Rijnwaardense Uiterwaarden

tekengrootte: -+

Actueel

het laatste nieuws

Informatiebijeenkomst over Regelwerk Pannerden

18-04-2013

Donderdag 25 april is er een informatiebijeenkomst over de bouw van een regelwerk in Pannerden. De bijeenkomst vindt plaats in café-zaal De Dijk in Pannerden en start om 19.30. U bent van harte welkom. Zaal open: 19.00 uur


Doel van de bijeenkomst
Doel van de bijeenkomst is de aannemer die het werk gaat maken aan u voor te stellen. Na een korte introductie is het woord aan de aannemer. Hij informeert u over de aard en planning van de werkzaamheden en wat die voor u en uw omgeving betekenen.

Informatieborden
Na afloop van de presentatie kunt u langs de informatieborden lopen die staan opgesteld. U vindt hier informatie over de werking van het regelwerk, planning van het werk, en geografische kaarten van het projectgebied. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Regelwerk Pannerden
Rijkswaterstaat bouwt het regelwerk ter vervanging van de overlaat. Met dit regelwerk blijft de bij wet geregelde afvoerverdeling over de Waal en het Pannerdensch Kanaal intact bij hoogwater. Dat is nodig, want de komende jaren worden er langs de rivieren diverse projecten uitgevoerd. Deze projecten zorgen mogelijk voor schommelingen in de afvoerverdeling. Een goede verdeling van het water over het splitsingspunt is belangrijk. Het draagt bij aan droge voeten voor de 2 tot 4 miljoen inwoners van het rivierengebied, voldoende vaardiepte van de rivier voor de scheepvaart, en een goede verdeling van zoet water over een groot deel van Nederland.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.rws.nl/regelwerkpannerden en volg ons op twitter.com/rwsregelwerk

Staatsbosbeheer

Laatste update: 20-02-2018