Rijnwaardense Uiterwaarden

tekengrootte: -+

Actueel

het laatste nieuws

Regelwerk Pannerden: Zaterdag 31 januari 2015 excursie

26-01-2015

Zaterdag 31 januari is er in café-zaal de Dijk, Kerkstraat 6 in Pannerden een presentatie over het Regelwerk Pannerden met aansluitend een wandeling rondom het regelwerk. 
Zaal open:       13.15 uur, inloop met koffie en thee 
Start:               13.30 uur Iedereen is van harte welkom.
Vooraf aanmelden via zohoog.onswater.nl

De presentatie over het regelwerk maakt deel uit van een actie van Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland om Nederland bewuster te maken van de risico‚Äôs van hoogwater. Belangrijk nevendoel is de herinnering aan het hoogwater van 1995 levend te houden. In het rivierengebied zijn toen een kwart miljoen mensen en 1 miljoen stuks vee geëvacueerd. Sinds die tijd is er hard gewerkt aan een betere bescherming tegen hoogwater. Maar we leven in een delta. Nederland is nooit klaar met water.

Regelwerk Pannerden
Met het regelwerk kan Rijkswaterstaat de bij wet geregelde verdeling van het water over Waal en Pannerdensch Kanaal bij hoogwater in stand houden. Het intact houden van deze afvoerverdeling is belangrijk. Hierop is de hoogte van de dijken langs de Rijn, Lek en IJssel berekend. Het regelwerk draagt bij aan de waterveiligheid van ca. 4 miljoen bewoners van het rivierengebied.

Staatsbosbeheer

Laatste update: 20-02-2018